Turkiyedeki en iyi futbol stadyumlari

Türkiye’deki En İyi Futbol Stadyumları

Futbol maçlarını stadyumda izlemek isteyen futbol fanatikleri Türkiye’deki en iyi futbol stadyumları araştırması yapıyor. Kapasiteleri, imkanları ve modern yapıları ile bir çok stadyum en iyiler listesinde kendine yer buluyor. Futbol fanatikleri bu listede bulunan stadyumları öğrenerek maçları bu stadyumlarda takip etme imkanı buluyor.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Türkiye’nin en iyi futbol stadyumları listesinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu ilk sırada bulunuyor. 1999-2002 yılları arasında yapılarak 2002 de açılan bu stadyumun en önemli özelliği ülkenin en büyük stadyumu olması oluyor. Bunu sağlayan ise stadyumun 77563 kişilik kapasitesi oluyor.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu 4 tribüne sahip olup bu tribünlerin ikisi kapalı tribündür. Ayrıca bu stadyumda engelli seyirciler için 400 kişi kapasitesi vardır. Futbol ve atletizm için kullanılmakta olan bu büyük stadyumun otoparkının araç kapasitesi ise 18900 araç olarak biliniyor. Bu özelliklere sahip olan stadyum İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bulunuyor.

Beşiktaş Park Stadyumu

En iyi futbol stadyumlarından ikincisi Beşiktaş Park Stadyumu oluyor. Beşiktaş’a ait olan bu stadyumun yapılış tarihini 2016 yılı oluşturuyor. Beşiktaş Park Stadyumu yaşadığı isim değişiklikleri ile dikkat çekiyor. Stadyumun 2016 yılında açılışı Vodafone Arena ismiyle yapılıyor ve 2017 yılında ismi Vodafone Park oluyor. 

Bu ismi 2023 yılına kadar kullanan stadyum günümüzde almış olduğu sponsorluk anlaşması nedeniyle Tüpraş Stadyumu ismiyle de anılıyor. Ancak stadyumun Beşiktaş JK tarafından kullanılması Beşiktaş Park olarak anılmaya devam etmesini sağlıyor.

Beşiktaş Park Stadyumunun 42590 kişi kapasitesi olup engelliler içinse 81 kişilik koltukları bulunuyor. Ayrıca stadyumda 600 araçlık park alanı, kartal yuvası, müze, restoran ve basın tribünleri yer alıyor. Bunlara ek olarak vip koltuk ve localar maçları konforlu şekilde izlemek isteyenlere sunuluyor. Bu özellikleri taşıyan stadyum İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunuyor.

RAMS Park Stadyumu

RAMS Park Stadyumu ülkenin en iyi futbol stadyumlarından birini oluşturuyor. Galatasaray spor kulübe ile özdeşleşmiş olan Ali Sami Yen Stadyumu isminin de kullanıldığı bu stadyum 2011 yılından beri kullanılıyor. Bu stadyumu kullanan takım ise Galatasaray takımı oluyor.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan sonra ülkenin en büyük ikinci stadyumu olan RAMS Park teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu stadyumda 53798 kişi kapasitesi olup loca sayısı ise 198 oluyor. Buna ek olarak 6231 vip koltuk bulunarak taraftarların vip futbol keyfi alması sağlanıyor. 

Ayrıca stadyum çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini güneşten elde ediyor. Galatasaray maçları dışında konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapan RAMS Park Stadyumu İstanbul Sarıyer ilçesinde bulunuyor.

Trabzon Akyazı Stadyumu

Türkiye’nin en iyi futbol stadyumlarından birisi Trabzon Akyazı Stadyumu oluyor. Bu stadyumu diğerlerinden ayıran özellik denizin kumla doldurulması sonrasında stadyumun inşa edilmesi oluyor. Yapımı 3 yıl sürmüş olan stadyum 2016 yılından beri Trabzonspor ve Türkiye milli takım maçları için kullanılıyor.

Trabzon Akyazı Stadyumu kapasitesi 41131 kişi loca sayısı ise 122 oluyor. Hibrit çim sahaya sahip olan stadyumda engellilere uygun oturma alanları da bulunuyor. Bu stadyum aynı zamanda Şenol Güneş Spor Kompleksi ve 2023 yılında imzalanan sponsorluk anlaşması gereği Papara Park ismiyle anılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu

En iyi futbol stadyumlarından sonuncusu Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu oluyor. Bu stadyum 2012-2014 tarihleri arasında yapılmış olup 2014 yılından beri hizmet veriyor. 

Türkiye milli futbol takımı ve Konyaspor maçlarının yapıldığı stadyumun özellikleri şunlar oluyor;

  • Zemini hibrit çimden oluşuyor.
  • Kapasitesi 41600 kişi oluyor.
  • Stadyum 450 bin metrekarelik alanda bulunuyor.
  • Stadyumda 92 turnike, 27 giriş ve 22 asansör yer alıyor.
  • Stadyumun araç kapasitesi 2000 araçtan oluşuyor. Bu kapasitenin 500 aracını açık otopark oluşturuyor. Ayrıca bunlara ek olarak 120 engelli araç kapasitesi bulunuyor.
  • Stadyumun alt ve üst olmak üzere 2 tribünü bulunuyor.

Bu stadyum yapılan sponsorluk anlaşmaları gereği Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu ismiyle anılıyor. Bu stadyumun yapıldığı dönemdeki ismi ise Torku Arena Stadyumu oluyor. Stadyumun bulunduğu yer ise Konya Selçuklu oluyor.

Benzer İçerikler